Vår Statsminister- Inte mitt Sverige


Jag ville bokstavligen blunda och stänga ner hela hjärnverksamheten när jag såg på den stora politiska debatten som sändes i söndags. Jag såg ett kort klipp redan i måndags då de var svårt att missa uppståndelsen kring Stefan Löfvens svar. Att det är så viktigt att vara, vad Löfven tror är politiskt korrekt så att man till den graden fumlar bort sig så hårt kan knappast vara ett föredöme för vad vi vill ha som statsminister. Aldrig någonsin under de debatter jag sett har jag känt sådan vridande pinsam känsla inombords. Rätt och slätt har jag väldigt lite för landet lagom och våra folkvalda politiker och Stefan Löfven säkra sin plats på botten av listan. 
 
Låt oss ta fasta på en sak. Oavsett härkomst, språk, hudfärg, kön eller sexuell läggning så är vi lika värda. Du är inte mindre värd för att du som man gillar andra män eller om du har ett annat ursprung än Sverige. Med det sagt betyder inte de per automatik att vi kan blunda för de vi eller andra gör uttryck för. Vi är många i detta land som uttrycker vår åsikt om hur Sverige som land ska fungera, vilka problem vi har och vi har lika många lösningar som de finns åsikter. Jag skulle inte hävda att jag har lösningar på alla Sveriges problem men inte ett dugg rädd för att prata om de, till skillnad från merparten av de politiska partierna.
 
Jag är 32 år, jag har haft tre relationer under mitt liv med muslimska män, vissa mer troende än andra. Två av de kallade mig deras heder och ville styra mitt val av klädsel och umgänge. Jag är 32 år och levt i Ghettot i Göteborg som ensam tjej med mina tre hundar där jag fått sten kastat mot mig och mina hundar. Jag är 32 år och blivit hotad med orden, -Jag ska knulla dig tills du blöder din lilla hora.  Jag är 32 år och har blivit jagad av fem män från Vårväderstorget hem till min lägenhet. Jag är 32 år och jag har fått glassplitter på mina fönster av en hemmagjord handgranat som kastades in i lägenheten under mig.
 
Jag är 32 år och fått otaligt många händer mellan mina ben på krogen av både inrikes födda män som utrikesfödda, den sistnämnda är överrepresenterade i mitt fall. Detta handlar inte om hudfärg, detta handlar om kultur, värderingar. När ska vi våga prata kultur som grovt krockar med den kultur vi eftersträvar i Sverige? För när vi pratar om utländsk kultur betyder inte det att den svenska är klanderfri, långt ifrån, men vi kan inte varje dag och minut försvara något problem med hänvisning till andra problem. Problemen är lika allvarliga men kan uppstå av olika orsaker. För att kvinnor är överrepresenterade när de kommer till utsatthet för sexualbrott och sexuella trakasserier betyder inte de per automatik att män aldrig blir de. Men att hålla sig till ämnet gagnar alla, för hur i hela friden ska vi kunna komma med någon lösning om vi sticker huvudet i sanden? Vi är rädda för att ta fram fakta. Öppnar vi munnen om diskussionen kring krocken mellan kulturer som senare är en del av de som utsätter människor både inrikes födda som utrikes födda för brottslighet då backar vi.
 
Enligt den fattiga statistik som finns visar den på att gärningsmännen i sexualbrott i högre utsträckning är utrikesfödda, även våldsbrottslighet överlag. Vi har även sett en klar ökning på våldtäkter och överfall med flera gärningsmän under en och samma våldtäkt, där saknas dock statistik.  För att få någon statistik kring detta får vi gå tillbaka så långt som till 2000. Där visar BRÅ en sammanställning av 1990-talet att
 
”Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar, 32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer som inte var folkbokförda i Sverige.”
 
Av de 58 % svenskar hade en fjärdedel invandrarbakgrund, vid de tillfället bodde de 11% invandrare i Sverige. Därmed pekar siffrorna på en stark överrepresentation.
Givetvis finns de även ett stort mörkertal, där våldtäkt aldrig anmäls av olika anledningar.
 
För att förstå hur vi ska stoppa detta krävs mer relevant fakta och åtgärder mot de som våldtar medan fokus idag hamnar på offret.
 
Vem är gärningsmannen? Vi måste våga prata om vem som våldtar, varför och vad vi ska göra åt de. Om statistiken visar att högre andel är utrikesfödda, ska vi då inte prata eller försöka lösa de för att inrikes födda också våldtar? Bland de dummaste argument jag hör ”de gör även hen” dras upp för att slippa prata om kultur och värderingar. Traditioner och religionsfrihet får ta större plats än de utsatta kvinnor och män som utsätts för sexualbrott. Hur i hela världen finns de någon logik i detta. När ska vi våga lyfta problemen? Vi måste prata om botten till problemen, varför utsätter inrikes födda män, kvinnor för sexualbrott? Vad bottnar de i? Vi snackar om att tidigt stoppa in rätt kunskap, information och respekt i den så kallade grabbkulturen. Varför kan vi då inte prata om den syn en del av de som kommer till Sverige har gällande jämställdhet och kvinnor. Då ska de sopas under mattan och så ska vi enbart tro att de kommer lösa sig samtidigt som vi har en stor socioekonomisk indelning. När inrikes födda män med två svenska föräldrar begår våldtäkt betyder de då att alla män gör de? Nej! Desamma med de utrikesfödda, men så snabbt det är på tapeten kommer lama argument om att det generaliseras och att den största delen av majoriteten sköter sig och en del är högutbildade. Det ena utesluter inte det andra och problemet kvarstår.
 
För att inte få en påföljd av de dumma argument som ska försvara och tysta debatten (För ja vi vet att inrikes födda med två svenska föräldrar begår sexualbrott, för ja, de är lika viktigt, men nej de är inte de vi diskuterar här och nu) begränsar jag mig med att säga att jag diskutera varför utrikesfödda och andra generationens invandrare är mer representerade i sexualbrott men även andra brott i Sverige, BRÅ 2005. Jag vill diskutera varför i hela friden de inte finns någon statistiks undersökning kring kopplingar kring kriminalitet och invandring, varför finns de inte som i Norge en undersökning som undersöker kopplingar mellan kriminalitet, utrikesfödda, inrikes födda och de olika grupperna av de som invandrar i Sverige? Varför vill Sverige dölja information och fakta?
 
Samtidigt vill vi hjälpa människor, hur rimmar de?, om vi inte kan se vad som sker och vill prata om de kommer vi aldrig komma någonstans. Inrikes som utrikesfödda begår brott, vissa i ett stort mörker som aldrig syns andra blir åtalade och kommer upp till ytan. Men brotten bottnar i olika orsaker, och måste även förebyggas på olika sett med olika synvinklar. Hur kan fakta vara dåligt. Idag bekämpar vi brott som anmäls och begås och syns på ytan men den kvinna som lever i ett förtryck hemma, där mannen vägrar låta sin fru få en bedövning och hjälp med rotfyllning av en manlig tandläkare syns inte. Eller mannen som gormar på Barnmorskan för att han vägrarar att andra män befinner sig i rummet när blivande mammor och pappor samlas i grupp för att dela kunskap, erfarenhet och ställa frågor om sitt kommande föräldraskap är enbart något som passerar oss. Säg inte att de inte handlar om kultur, värderingar och religion. Lika mycket som vi ska snacka om att pojkar får och kan ha klänning och sluta sätta pojkar i grupp med vissa leksaker och tjejer med andra så måste vi våga snacka om kultur, heder, värderingar och religion.
 
Ja, Sverige har hårdare lagstiftning av sexualbrott än vissa andra delar av Europa. Det löser fortfarande inte problemet Isabella Lövin (MP). En av fem utländska medborgare som begått sexualbrott blir utvisade, jag anser inte att det duger eller är i närheten tillräckligt. Varför enbart en av fem? Jo såklart med hänsyn för gärningsmännens koppling och anknytning till Sverige. Vart ligger hänsynen till offret?
 
I Sverige idag vill vi hjälpa människor. Kanon, men ska de kosta oss alla inrikes födda som utrikesfödda som inte begår sexuella brott ett högt pris av högre brottslighet, otrygghet och enorma klyftsamhällen. Har Sverige en del av de, absolut! Regeringen och de övriga partierna har länge blundat för den utvecklingen vi sätt. Vi hjälper människor över gränsen och sen stannar hjälpen upp. Människor vars länder som är trasiga och styrs i Religiös anda flyr till andra länder bland annat Sverige. Varför ska något som delvis varit orsaken till förödelse i ett annat land accepteras i Sverige? Varför ska en annan kultur som strider mot Sveriges kultur som kämpar för jämställdhet och en god kvinnosyn utan förtryck få etablera sig här. Även om Sveriges kultur är långt ifrån klanderfri. Varför i hela friden ska vi tillåta religiösa friskolor, oavsett om de är livets ord eller en muslimsk friskola. Varför vill vissa partier som ex FI att unga flickor ska få egen tid i simhallen? Jo för att där kan dessa unga flickor få undgå de förtryck och hot som de annars få utstå. Fi har aldrig stannat upp för att tänka kring att de är unga pojkarna som utsätter dessa unga flickor, de är pojkarna i de fallet som ska lära sig att respektera alla, oavsett kön. Det är pojkarna i de fallet som ska ändra sin syn kring och om tjejer. Det är lika dumt som att flytta på den som mobbas istället för att ta tag i de som utsätter andra för mobbning. De har aldrig stannat upp och givet en tanke åt att den flickan som lever under hedersförtryck hemma och blir påtvingad en religion i hemmet där de inte få bada bland pojkar, inte får någon som helst uppbackning av Sverige? Där vi istället godtar de förtrycket när denna flicka kommer i kontakt med det svenska samhället. Snacka om att de visar vad den islamistiska makten kan göra, och Sverige rättar sig i ledet. Att flickor och kvinnor inte vågar bada med det motsatta könet då de upplevt sexuella trakasserier och hot från pojkar och män är skamligt och fruktansvärt, men är vägen till att rätta detta, att dela upp bad tider? För vi kvinnor ska bli starka tillsammans menar vissa. Skärpning! Det är på tiden att vi tittar och löser botten av problemet istället för att flytta på de utsatta.
 
Vi är lama och rädda. Jag är stor religiös motståndare, lika mycket som jag är emot Nordiska motståndarrörelsen och all typ av rasism. Jag är för att vi ska hjälpa människor och jag är för att de invandrare med utländskt medborgarskap som begår sexualbrott i Sverige inte har en rätt i eller till vårt mångkulturella samhälle. Jag är för hårdare straff gällande sexualbrott.  Vi måste våga öppna käften och prata om de. Att tiga kommer enbart skapa ett ”Vi” och ”Dem” tänk och större klyftor mellan alla människor.
 
Det är viktigt att de muslimska kvinnorna får leva de livet de haft tidigare, menar vissa. Öppna ögonen och gå tillbaka i tiden, burka, slöja och de förtrycken är inte så det sett ut. Människor har flytt det islamistiska förtrycket, flytt från sitt hemland. Sen kommer de till Sverige där de förtrycket får fortsätta och godkänns av det svenska samhället. Oavsett religion, värderingar och kultur som påverkar till en sämre jämställdhet och brist på respekt för andra människor är precis lika illa, sopa inte de under mattan.
 
Trallallallllala Sverige.

 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar